Sikeresen lezajlott az V. Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencia

2015, október 5 - 15:37

Öt szekció 32 előadásában osztják meg egymással ápolásszakmai ismereteiket az V.  "Juhász Zsuzsa" Szakdolgozói Konferencián.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában több mint 1800 egészségügyi szakdolgozó vesz részt az ápolási munkában. Számukra és a megyei kórházakban, továbbá családorvosok mellett tevékenykedő szakembereknek teremt továbbképzési lehetőséget a Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencia. A tanácskozás augusztus 28-i megnyitóján Édes István, a Klinikai Központ főigazgatója jelentős tudományos, szakmai eseménynek nevezte a rendezvényt, melyen közel ötszázan vettek  részt. A főigazgató szerint az egészségügyben mindig vannak nehézséget jelentő aktuális feladatok, napjainkban az egészségügyi dolgozók elvándorlása teremt kihívást.

A professzor személyes emlékeit is megosztotta a hallgatósággal Juhász Zsuzsáról, aki 1958-tól 2006-ban bekövetkezett halálig a betegellátásnak szentelte életét. Édes István az egykori főnővér tettrekészségére, határozottságára és megfontoltságára emlékezett vissza, mellyel mindig képviselte véleményét.

- Az egész napos konferencia előadásai az egészségügy teljes ápolási oldalát lefedik a prevenciótól a diagnosztikán és a terápián keresztül a rehabilitációig. A tudomány mellett kiemelt értéke van annak, hogy a szakterületek képviselői közvetlenül cserélhetnek tapasztalatot egymással a szakmai újdonságokról – emelte ki Gál Mária ápolási igazgató.

 

A rendezvény megnyitója után kiemelkedő ápolásszakmai munkája elismeréseként idén Szegény Jánosné, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika szívsebészet klinikai vezető ápolója vehette át a Juhász Zsuzsáról elnevezett életműdíjat. A díjazott 1975 óta dolgozik az intézményben. Kezdetben a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, majd a szívsebészeten segítette a betegek gyógyulását, és egészségügyi szervezetekben is jelentős közéleti szerepet vállalt. Az egészségügyben eltöltött négy évtizedes áldozatos munkáját köszönte meg a Klinikai Központ az emlékdíjjal.

A kitüntetett nyugállományba vonulását követően sem mond búcsút az intézmények, önkéntes segítőként továbbra is támogatja majd a rászorulókat a klinikán, hiszen mint elmondta, már gyermekként azért készült egészségügyi pályára, hogy másokkal törődhessen.

A Konferencián minden szekciójában a legjobb előadó került díjazásra mint szekciónyertes.

I. Szekció  díjazottja: Szilágyi Csaba

II. Szekció díjazottja: Oláhné Sallai Ágnes

III. Szekció díjazottja: Bodnárné Gáspár Erzsébet

IV. Szekció díjazottja: Farkasné Kardos Katalin

V. Szekció díjazottja: Kalocsai Cecília

A Konferencia legjobb előadója díj is kiosztásra került, Kalocsai Cecília kapta.

Gratulálunk a nyerteseknek.