Kiváló Dolgozó Elismerés és Jutalomdíj 2016

2016, december 5 - 09:32 Szakasszisztensek, ápolók, nővérek – közülük sokan több évtizede állnak a betegek szolgálatában. A legkiválóbb klinikai dolgozók munkáját díjazták csü

- Az elismerés azt a több évtizedes kiemelkedő és példaértékű szakmai munkát értékeli, amellyel a kitüntetettek hozzájárulnak az intézet magas szintű és hatékony működéséhez – fogalmazott Édes István, a Klinikai Központ főigazgatója a díjátadón.

A 2014-ben alapított díjat és az ahhoz kapcsolódó jutalmat a Klinikai Humánpolitikai Bizottság ítéli oda nyolc olyan munkatársnak, akik az egészségügyi ellátásban kiemelkedően teljesítettek.

- Olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akikre az életünket nyugodtan rábízhatjuk, és ez fantasztikus érzés – méltatta a díjazottakat Balla György. A Klinikai Központ orvosszakmai igazgatója kiemelte, hogy az intézményben több mint 2000 szakdolgozó végzi napi munkáját, de sajnos csak kevesüket tudják kitüntetni. Ugyanakkor elismeréssel beszélt a klinika valamennyi munkatársának kimagasló tevékenységéről.

Gál Mária ápolási igazgató köszöntő beszédében a díjazottak elhivatottságát dicsérte: különleges szakmát választottak azok, akik a betegek gyógyítására szánják életüket.

- Ez nagy beleérző képességet, empátiát és egy életen át tartó tanulást igényel. Ha valaki mindezt évtizedeken keresztül teszi, ráadásul egyetlen munkahelyen, az még inkább elismerésre méltó - hangsúlyozta az ápolási igazgató.

A Klinika Központ idei díjazottjai közt vannak, akik már negyven esztendeje dolgoznak az intézményben.

A 2016-os esztendőben díjazott lett:
Illyésné Kovács Ildikó osztályvezető főnővér, Onkológiai Klinika Sugárterápia Osztály
Kálmáncheyné Gombos Éva részlegvezető orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus, Laboratóriumi Medicina
Leiter Csabáné Sáfrány Ágnes szövettani szakasszisztens, Pathológia
Schmidt Zoltán Jánosné aneszteziológiai szakasszisztens, Sebészeti Klinika
Szabó Gyöngyi Magdolna aneszteziológiai szakasszisztens, Ortopédiai Klinika
Székelyné Pitunyák Margit kardiológiai szakasszisztens, Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Kardiológiai Ambulancia
Szoboszlay Géza Endréné aneszteziológus szakasszisztens, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Tálas László osztályvezető ápoló, Belgyógyászati Klinika B épület

Sajtóiroda - MM

Képgaléria